voeten

Zo begon GRONDIG ooit. Twee mannetjes op het strand, 2 en 4 jaar oud. Stevig op de beentjes, zand tussen de tenen. Au! Een schelp. Een gebroken schelp met een scherp randje.

Wat doe je dan?

Gillen, schreeuwen, huilen…? Zuchten, kijken, wegkijken… Ik zag veel verschillende strategieën.

Welke werkt?

Je kunt ’t niet bedenken. Nauwelijks. Je kunt ’t voelen. Voel maar. Springen en weer landen: weer auauau, nog harder au! Weglopen, ervandaan! Maar ‘t strand dan? Kijken. Maar doet een wondje zien geen extra pijn? Samen kijken, huilen, iets drinken, zeggen, doorlopen en doorspelen…

Wat doe jij? Wat doe jij bij een schelpenrandje tussen je tenen?

Wat doe jij met een struikelblok?

Hoeveel zand heb jij tussen je tenen? Hoe GEGROND ben jij?

 

Vanmiddag ga ik weer aan de slag met twee groepen Rots & Water. En twee keer per week werk ik met groepjes kinderen met ballen en zakjes. Stevig staan, gegrond, ontspannen, met focus, dat is het doel! Zo kan er ontspannen geleefd en geleerd worden!

Grondig, weerbaar en leerbaar!

Hadewych Simonis is kindercoach en trainer in weerbaarheid, in Monster, Westland. Zij verzorgt trainingen Rots & Water, leren leren, en individuele trajecten voor kinderen en ouders die steviger willen staan. Lezing autonomie : 15 januari. Trainingen ik leer leren januari, Rots&Water 2 en 3 maart. Trajecten op dinsdag, woensdag, donderdag.

 

%d bloggers liken dit: