hb foto krantenIk ga bakjes maken, en die stapel ik op elkaar.

Wij maken rolletjes, die binden we aan elkaar.

Ik haal eerst alle bladen uit elkaar, dan gaan we rollen.

Als je proppen maakt, wordt het papier groter, en dus hoger.

Ik vouw de krant heel strak op, dan wordt ie dikker.

Als je een rondje maakt, kun je ‘m zo op zijn kant zetten, en dan nog 1 en nog 1n en nog 1, dan heb je een toren.

 

Het is 12 april, kennismakingsochtend club GRONDIG HB. 17 Ouders en 12 kinderen van bijna 5 tot bijna 10 jaar zijn samengekomen in de Cultuurschuur in Monster. We hebben eerst met zijn allen gewerkt en kennisgemaakt. Nu nog zo’n drie kwartier alleen voor de kinderen. De ouders vermaken zich intussen prima met elkaar. Zij vinden het fijn kennis te maken met mede-ouders van hb’ers, en ervaringen uit te wisselen.

In de club komen hoogbegaafde kinderen samen. De club staat open voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen die een bijzondere gevoeligheid tonen in hun waarnemen en beleven van de wereld om hen heen. De kinderen zelf willen graag kinderen ontmoeten waarin zij zichzelf, met hun manier van denken en ervaren, herkennen, en waar ze kunnen leren (leren):

– zich niet anders voelen; – zich begrepen voelen; – zich thuis voelen;

– lekker op onderzoek

– super-samenwerken

– en wat leren, en ook hoe je kunt leren, en niet steeds stopt

– en leren vrienden te maken

– en minder bang zijn

Winnen van jezelf noem ik dat. Hoe hoog die toren ook wordt…

Er werden uiteindelijk vier totaal verschillende torens gemaakt en de ouders verzamelden superkrachten van hun kinderen, waaronder:

eindeloos geduld, leiderschap, gedrevenheid, en passie!

 

De volgende keren hebben we natuurlijk veel meer tijd met de kinderen. Ouders zijn nog steeds welkom, maar zijn dan vanaf het begin in een andere ruimte, en kunnen aan t eind hun kinderen oppikken en komen kijken wat ze gedaan hebben.

 

Op 26 april is er een

club HB voor de oudsten (8-10 jaar)

met onderzoek van

LUCHT en SNELHEID

Dan: 24 mei, en 21 juni

 

Op 3 mei zijn de jongsten (5-7 jaar) aan de beurt:

met onderzoek KONIJN

Dan: 7 juni, en 5 juli

 

Maximaal 8 kinderen! Schrijf je tijdig in!

 

Hadewych Simonis is coach en trainer weerbaar en leerbaar, kinderpraktijk GRONDIG, in Monster, Westland. #clubHB #ikleerleren #breinleren #coaching #therapie #Rots&Water #BalAVisX #kinderen #pubers #ouders #Monster

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: