Deze zomer vierden we, met club GRONDIG HB, voor de vierde keer de zomer op het Westlandse strand. Voor het vierde jaar komen gevoelige denkers, (vermoedelijk) hoogbegaafd tot uitzonderlijk hoogbegaafd, samen in de verschillende clubs GRONDIG HB. Gestart met één groep, uitgegroeid naar vier, en een Meidengroep en een filosofeer-club. Allen denkers die graag geprikkeld willen worden en met mede-denkers in contact willen komen.

 

+Klas GRONDIG HB

Inmiddels is er behoefte ontstaan aan een groep die frequenter bijeenkomt. Een kleine groep met grote betrokkenheid op elkaar, en voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding. Een groep die wekelijks verder bouwt op wat geleerd en ervaren is. Een groep waar (durven) leren, onderzoeken, samenwerken, en jezelf leren kennen voorop staan.

 En dus gaat, op woensdag 12 september, +Klas GRONDIG HB van start!

 

Coaching in de klas

+Klas GRONDIG HB is er speciaal voor de diepste, breedste en snelste denkers en voelers onder ons. We werken in een kleine groep, van maximaal 6 kinderen, om optimale persoonlijke aandacht, naast samenspel, te realiseren.

Kinderen tussen 5 en 7 jaar die op school niet de aansluiting vinden bij hun eigen wijze van denken en wens om te onderzoeken, komen wekelijks samen onder begeleiding van ervaren hb-coach en -trainer Hadewych Simonis (kinderpraktijk GRONDIG HB Westland)

 

Onderzoekend leren

+Klas GRONDIG HB werkt vanuit eigen vragen in een rijke leeromgeving ingericht op (vermoedelijk) niveau van (naaste) ontwikkeling. Van daaruit gaan we op onderzoek: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? – Wie ben jij? en Wie zijn wij? – En wat is dit allemaal in de wereld..? Deze aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

In een rijke leeromgeving

Via onderzoek kom ik mogelijkheden en onmogelijkheden van natuurwetten tegen, mogelijkheden en onmogelijkheden van mijn +klasgenoten, en mogelijkheden en onmogelijkheden van mijn eigen kunnen.

Al filosoferend  kom ik gedachten van een ander tegen, en die van mezelf, en oneindig veel mogelijkheden en ideeën en kansen. Deze mogen er zijn, en worden bewust aangeboord.

Middels oefeningen uit het Rots & Water – programma kom ik mijn eigen lijfkracht tegen en die van een ander. Ik leer mezelf en mijn eigen krachten steeds beter kennen!

We werken in +klas GRONDIG HB met ons lijf, onze gevoelens èn ons denken. 

 

Informatie

Wil je graag  meer weten en overleggen over een mogelijke plaatsing in deze bijzondere +Klas voor jonge denkers in Westland? Je bent van harte welkom met je vragen.

 

Praktische gegevens

+klas GRONDIG HB Westland, voor 5 – 7-jarigen op woensdagen in de schoolweken van 9 – 11.30 uur

Kinderpraktijk GRONDIG, Van Geeststraat 1, 2691BE, ’s Gravenzande info@kinderpraktijkGRONDIG.nl, 06-41471293

 

Begeleiding

Hadewych Simonis, HB-coach en trainer, filosoof, voormalig leerkracht (BO en Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs)

 

Aanmelden

Ouders, leerkrachten, zorgregisseurs nemen contact op met Hadewych Simonis voor een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. In dit gesprek onderzoeken we of plaatsing gewenst en gepast is.

Kosten

De kosten zullen ongeveer €45,- per klas bedragen. (Ook mogelijk vanuit pgb.) Over de financiële bijdrage is altijd overleg mogelijk.

%d bloggers liken dit: