Jouw zin, toen jij binnenkwam, bij mij in de praktijk. Inmiddels heb jij de taal van je voeten, handen, en mond gevonden. En daarmee de sleutel naar communicatie en contact zonder ruzie, botsingen en groot verdriet.

Eén van de Gevoelige Denkers met heel snelle radartjes. Die iets meer oppikt dan wat hij kan verwerken. Samen hebben we zijn gewoonten in het omgaan met prikkels, gewaarwordingen en emoties verkend. Zijn we de diepte ingegaan om even alles te voelen. Wat eng was en tegelijkertijd echt fijn.

training GRONDIG weerbaar – Westland

In een groepje met een paar anderen, van ‘jouw soort’, experimenteerden we met ‘nieuwe jij-dingen’ en ook ‘van die Hadewych-dingen’ (zijn taal). In de veilige club GRONDIG-weerbaar speelde en trainde je. Samen. Je zag bij hem wat jij eigenlijk ook deed en bij haar wat er dan gebeurde. 

In een ouderbijeenkomst GRONDIG sprak de vader van deze jongen zijn frustratie uit tegen een andere vader. En durfde weer zijn grens te stellen en papa te zijn.

‘Nu word ik eindelijk niet meer zo moe van mezelf’, zei jij, nadat je je plankje door had geslagen aan het eind van jouw traject GRONDIG. ‘Ik heb weer energie om blij te zijn.. Mijn voeten en mijn handen zijn van mij!’

%d bloggers liken dit: