HADEWYCH SIMONIS

Mijn naam is Hadewych Simonis. Ik groeide op in Noord-Brabant. Als hoogbegaafd meisje had ik het niet altijd makkelijk: ik was (en ben nog steeds) een gevoelige denker. Mijn belevingswereld sloot daardoor niet aan op die van leeftijdsgenoten en goede schoolresultaten waren – dankzij of ondanks mijn hoogbegaafdheid – niet vanzelfsprekend.

 

Filosoferen met kinderen

Als denker was een studie filosofie een logische stap na mijn eindexamen. De fenomenologie, psychologie en pedagogiek grepen mij. De vraag die mij boeide: Hoe kun je luisteren naar kinderen, zodat zij naar zichzelf leren luisteren en zichzelf echt leren kennen? En omdat ik fulltime kinderen vanuit die vraag wilde begeleiden, volgde ik de PABO om een aantal jaar les te gaan geven aan Freinetscholen.

In mijn jaren als leerkracht ontmoette ik ontelbaar veel kinderen die – net als ik – veel in hun hoofd zaten en letterlijk op hun tenen liepen. Deze kinderen wilde ik buiten school verder kunnen helpen, zodat zij zich optimaal konden gaan ontwikkelen, zowel cognitief als emotioneel.

 

Kinderpraktijk GRONDIG

Dit maakte dat ik mij verder liet scholen als Rots & Water trainer en als kindercoach. In 2012 opende Kinderpraktijk GRONDIG haar deuren.

Ik verdiepte mij verder in verschillende manieren van leren leren, Brain Gym, Movement Based Learning en concentratiemethodieken als Bal-a-Vis-X. Om ook de ouders/verzorgers van de kinderen in mijn praktijk te kunnen begeleiden volgde ik opleidingen in NLP, TA en Systemisch werk. Al met al vinden sindsdien gevoelige denkers van alle leeftijden de weg naar mijn praktijk.

 

Gratis kennismakingsgesprek

Weten of ik iets voor jullie kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk in ’s Gravenzande, de thuisbasis van Kinderpraktijk GRONDIG.

Met een achtergrond als (kinder)filosoof, leerkracht, trainer, zelf hb en moeder van twee ‘gevoelige denkers’, begeleid ik sinds 2012 (hoog)begaafde en (hoog)sensitieve denkers vanuit mijn praktijk in het Westland.