+Klas GRONDIG HB is er speciaal voor de diepste, breedste en snelste denkers en voelers onder ons. We werken in een kleine groep, van maximaal 6 kinderen, om optimale persoonlijke aandacht, naast samenspel, te realiseren.

Kinderen van verschillende leeftijden die op school niet de aansluiting vinden bij hun eigen wijze van denken en wens om te onderzoeken, komen wekelijks samen onder begeleiding van ervaren hb-coach en -trainer Hadewych Simonis (kinderpraktijk GRONDIG HB Westland)

Onderzoekend leren

+Klas GRONDIG HB werkt vanuit eigen vragen in een rijke leeromgeving ingericht op (vermoedelijk) niveau van (naaste) ontwikkeling. Van daaruit gaan we op onderzoek: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? – Wie ben jij? en Wie zijn wij? – En wat is dit allemaal in de wereld..? Deze aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In een rijke leeromgeving

Via onderzoek kom ik mogelijkheden en onmogelijkheden van natuurwetten tegen, mogelijkheden en onmogelijkheden van mijn +klasgenoten, en mogelijkheden en onmogelijkheden van mijn eigen kunnen.

Al filosoferend  kom ik gedachten van een ander tegen, en die van mezelf, en oneindig veel mogelijkheden en ideeën en kansen. Deze mogen er zijn, en worden bewust aangeboord.

Middels oefeningen uit het Rots & Water – programma kom ik mijn eigen lijfkracht tegen en die van een ander. Ik leer mezelf en mijn eigen krachten steeds beter kennen!

We werken in +klas GRONDIG HB met ons lijf, onze gevoelens èn ons denken.

Informatie

Wil je graag  meer weten en overleggen over een mogelijke plaatsing in deze bijzondere +Klas voor jonge denkers in Westland? Je bent van harte welkom met je vragen.

Praktische gegevens

+klas GRONDIG HB Westland, voor kinderen in de basisschoolleeftijd op woensdagen in de schoolweken van 9.30 – 11.30 uur

Kinderpraktijk GRONDIG, info@kinderpraktijkGRONDIG.nl, 06-41471293 of in de ruimte van IQ+ Ook naar school, WSKO basisschool Blink, Obrechtstraat 12, ’s Gravenzande

Begeleiding

Hadewych Simonis, HB-coach en trainer, filosoof, voormalig leerkracht (BO en Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs)

Aanmelden

Ouders, leerkrachten, zorgregisseurs nemen contact op met Hadewych Simonis voor een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. In dit gesprek onderzoeken we of plaatsing gewenst en gepast is.