GRONDIG VOOR LEERKRACHTEN

Ook leerkrachten, IB’ers en andere professionals met vragen over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen, of over een specifieke leerling in het bijzonder, kunnen terecht bij Kinderpraktijk GRONDIG.

Aan de basis van kennisoverdracht en het aanleren van vaardigheden staan contact en communicatie. Hoe maak je contact met een bijzondere leerling in jouw klas? Hoe motiveer je jouw leerling, hoe breng je jouw leerling in beweging?

We gaan op zoek naar jouw patroon van contact en communicatie. Zodat jij echt contact kunt maken met je leerling(en). En zodat jij die leerlingen die niets lijken te willen, of altijd iets anders dan de rest, toch weet te enthousiasmeren en meekrijgt in jouw programma.

Individueel of in groepen

De begeleiding van leerkrachten vindt individueel en in groepen plaats. Houd deze pagina en de agenda in de gaten voor de workshops en lezingen die met regelmaat worden georganiseerd. Ik kom ook graag op jouw school, kinderopvang, bij jouw team langs voor een workshop Luisteren, Contact, Grenzen, of Filosoferen.

Wat past bij jou?

Wil je weten welke workshop past bij jouw team? Welke vorm van begeleiding het beste bij jou of iemand uit jouw team past? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.  

 

WORKSHOPS 
Duef te vragen!
Durf te vragen is een workshop die de deelnemers terugvoert naar de basis van leren en ontwikkelen: de vraag! Er is geen vraag zonder luisteren, geen luisteren zonder eerst de waarneming, en geen luisteren naar de ander zonder vragen aan onszelf. Vragen, van kinderen, beginnen bij onze eigen vragen. Bij ons ‘niet weten’. In deze workshop oefenen we onze vragende houding, die we als volwassenen soms wat zijn kwijtgeraakt. Wil jij mèt de kinderen de wereld vragend tegemoet treden? Weet je welkom!

Hadewych Simonis is leerkracht geweest in het Freinetonderwijs, filosoof, en coach en trainer van Gevoelige Denkers vanuit haar eigen praktijk, Kinderpraktijk GRONDIG, in Monster, onder Den Haag. Zij werkte de langste periode op de Windroos in Wijk bij Duurstede. Wat haar altijd gedreven heeft is het echt luisteren naar kinderen en andere mensen. Onderling naar elkaar, als ouders en opvoeders naar hen en naar onszelf: Wie ben ik? Wat wil ik? Mag ik er zijn? Haar plek om deze missie te volgen vond zij in het Freinetonderwijs, en later in haar werk als coach van Gevoelige Denkers vanuit kinderpraktijk GRONDIG.

“Zo slim, en toch vielen zijn resultaten tegen. Sterker nog, ze waren teleurstellend. Tot we samen gingen onderzoeken waar hij blij van wordt. En wat zijn leerstijl is. Het ging niet vanzelf, maar zijn resultaten zetten al snel een stijgende lijn in. En ik heb weer een blije knul in de klas.” – leerkracht, groep 5

“Wat mag je van een hoogbegaafde leerling verwachten? En wat niet? Ik worstelde daar ontzettend mee. Een kind dat meer volwassene dan kind lijkt te zijn. Na de thema-avond over HB konden mijn collega’s en ik direct aan de slag met de praktische handvatten die we hadden gekregen. Leerkracht, groep 7

Na de thema-avond over weerbaarheid heb ik in mijn lesprogramma voor elke dag ruimte gemaakt voor een of meer eenvoudige oefeningen. Al zijn het maar 5 minuten. We doen de oefeningen in de klas, of tijdens de gymles. De kinderen vinden het leuk, en ik zie ze groeien. – leerkracht, groep 4